Wydarzenia
terminarz dnia 15.04.2024
Warsztaty: Zdrowe odżywianie w głowie i na talerzu
Nasze zdrowie i dobre samopoczucie zaczyna się w głowie. Prawidłowe odżywianie to nie tylko kwestia tego, co ląduje na naszym żołądku, ale również tego, jak myślimy o jedzeniu i jakie mamy podejście do zmiany nawyków żywieniowych. Chcesz o to zadbać? Zapraszamy na warsztaty "Zdrowe odżywianie w głowie i na talerzu", na których otrzymasz garść niezbędnych informacji i wskazówek, które pomogą Ci w rozpoczęciu swojej drogi.
Warsztaty poprowadzi Aleksandra Rodziewicz - psychodietetyczka, biotechnolożka, doktorantka Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego, specjalistka ds. badań klinicznych. W ramach swojej pracy doktorskiej bada wpływ diety bezglutenowej na stan zdrowia kobiet z chorobą Hashimoto. Łączy rzetelną wiedzę naukową na temat żywienia z psychodietetyką. Specjalizuje się w dietoterapii chorób tarczycy i insulinooporności. Autorka e-booka "Dieta w Hashimoto", szkolenia "Dieta w insulinooporności krok po kroku", programu online "Opanuj hormony i kilogramy", jadłospisów dla kobiet z chorobami tarczycy i insulinoopornością oraz licznych webinarów.
Plan warsztatów:
Część 1: Zdrowe odżywianie na talerzu:
- Po co zawracać sobie głowę zdrowym odżywianiem?
- Czy istnieje jedna zdrowa dieta dla każdego?
- Zdrowe, ale smaczne i proste - podstawy komponowania posiłków.
- Najczęstsze mity i błędy dietetyczne.
Część 2: Zdrowe odżywianie w głowie:
- Aspekty psychologiczne zmiany nawyków żywieniowych. Jak emocje i przekonania wpływają na to, co ląduje na twoim talerzu?
- Jak w praktyce zmienić swoje nawyki żywieniowe?
- Sposoby na słomiany zapał, czyli jak wprowadzić zmiany w odżywianiu na dłużej niż 2 tygodnie.
Weź udział w warsztatach, zdobądź praktyczną wiedzę i umiejętności, które pomogą Ci zadbać o swoje zdrowie i dobre samopoczucie poprzez świadome wybory żywieniowe.
Kiedy
Warsztaty odbędą się 15 kwietnia 2024 r. w godz. 13:00-17:00 w Centrum Rozwoju Talentów.
Udział w nich jest bezpłatny, ale liczba miejsc ograniczona.